sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Paiva Rotterdamissa: Cirque du Soleil

Eilen tein jotain mita olin halunnut jo pidemman aikaa: nahda Cirque du Soleil - esityksen! Noin kuukausi sitten nain televisiossa mainoksen, etta ryhma olisi tulossa esiintymaan tanne, ja paatin saman tien etta liput olisi varattava. Esitys oli Ahoy Rotterdamissa, missa en ollutkaan kaynyt aikaisemmin. Rotterdam kaupunkina on minulle aika tuttu, koska haluaisin muuttaa sinne opiskelujen jalkeen.

Ennen esitysta kavimme syomassa pikkupannukakkuja (poffertjes) katukojusta.


Kojussa oli pannukakkujen paistoon iso vohvelirauta ja taikinanlevitin, olinkin miettinyt aina ravintolassa noita tilatessani miten vaikka 30 kappaleen tilaus saadaan hoidettua nopeasti!


Pannukakut tarjoillaan tietysti voin ja tomusokerin kera. 30 kappaleen annos oli kahdelle hengelle hieman turhan tuhti, mutta hyvaa oli!


Pannukakkujen jalkeen suuntasimme Rotterdamin Markthallille, koska viime kerran nain sen vasta puolivalmiina ja rakennusmiesten ymparoimana. Rakennus on kuitenkin nyt jo kaytossa, ja ulkopuolella nakyneista kylteista paatellen viela ainakin penthouse olisi vapaana... Rakennuksen on suunnitellut toimisto MVRDV, joka mielestani tekee hienoa jalkea. Mielestani upeinta rakennuksessa oli kuitenkin sisapuolen maalaus, kasvi- ja ruoka-aiheet sopivat taydellisesti alapuolella olevaan katettuun ruokatoriin.



Tassa kuvassa nakyykin 'torikojut', jotka tayttavat rakennuksen keskella olevan tyhjan tilan.


Aikamme kaupungilla pyorittyamme lahdimme metrolla Ahoyta kohti, ja hyva etta saavuimme ajoissa, koska ovien edessa oli pitkat jonot. Pihasta oli paha ottaa hyvaa kuvaa, koska en tullut ottaneeksi kameralle statiivia mukaan!


Esitysta odotellessa yritin ottaa myos hallista hyvaa kuvaa. Mielestani paikka oli todella hieno! Talla keinoin sain kuitenkin kamerani akun tyhjennettya, vaikka kotona katsoin etta akussa olisi virtaa taydet kolme palkkia. Kiitos Nikon!


Itse esitys oli todella henkeasalpaavan hieno, oli tosi hienoa nahda miten ammattitanssijat/taiteilijat liikkuivat niin sulavasti ja luonnollisesti, ja tietenkin nayttivat kaikenlaisia esityksia! Esityksen juonta oli hieman vaikea seurata, kun lavalla oli usein kaksi tai useampi akti menossa samaan aikaan, ja useimmiten paaesitys, kuten vaikka kuvassa nakyvat koysitanssijat, veivat kaiken huomion. Kuvat ovat huonolaatuisia, mutta niista saa kiinni esityksen tunnelmasta. Musiikkia en valitettavasti voi nayttaa, mutta sekin oli todella hienon kuuloista!

Esityksen nakeminen todellakin kannatti, lahtisin toista kertaa milloin vain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti