keskiviikko 4. helmikuuta 2015

4, 17 & 25: Harrastuksia ja kenkia

Listan luomisesta tahan hetkeen on kulunut vasta kaksi paivaa, mutta olen ehtinyt tehda jo nelja listalla olleista kohdista. #5, Blogin perustaminen, on itsestaan selva. Muut kolme kohtaa ovat seuraavat:

#4 Puhdista ja hoida kaikki kengat
#17 Siivoa harrastuskaappi
#25 Aloita uusi harrastus

Pienista tavoitteista on hyva aloittaa! Tyoharjoitteluni alkaa vasta kahden viikon kuluttua, joten minulla on ollut paljon aikaa. Olin koko paivan kotona maanantaina, ja tanaan ja eilen minulla on vain puolet paivista luentoja. Normaalisti istuisin yliopistolla yhdeksasta kuuteen joka paiva ja suurin osa ajastani menisi projektityohon! Mutta, nyt listan kohtiin;

#4 Puhdista ja hoida kaikki kengat

Kenkien puhdistus ei ole oikein lempihommaani, joten teen sita hyvin epasaannollisesti. Kaytan arkikaytossa vain muutamaa paria, ja ainakin marilla keleilla (joita siis riittaa!) kengat likaantuvat suhteellisen paljon. Puhdistin kaikki parit, ja oljysin ja suihkutin ne suoja-aineella jalkikateen. Ihan palkitseva fiilis! Kengat nayttavat nyt paljon paremmilta kuin ennen, taman voisi ottaa tavaksi.


#17 Siivoa harrastuskaappi

Jo pitkaaikaisena haaveenani on ollut siivota harrastekaappini. Pidan kaapissa kaikki kasityotarvikkeeni, paperitavarani, vanhat koulukirjat, uudet paperit, viela odottavat koulutarvikkeet ja sekalaiset tavarat joita harvemmin tarvitsee. Sinne tulee tyrkattya myos kaikenlainen ylimaarainen poydalta kun asunto tarvitsee pikasiivousta. Viimeksi tein siivouksen jo monta kuukautta sitten, ennen kuin tyo- ja opiskelukiireet veivat mukanaan.

Kaapissa oli kerrostumia noin lokakuulta saakka, kuten tulin huomanneeksi. Keskeneraisia projekteja (villapaita, kahdet lapaset, irtonaisia postimerkkeja [#31 Tee postimerkkikirja], itse painetut kassiaihiot jotka pitaa viela ommella kasaan [#32 Lehmakassit], puolikas leikekirja ja ne leikkeet, valokuvia [#33 Tee kuva-albumi]) tuli vastaan jokaiselta hyllylta. En pida kaapissa mitaan tarkkaa systeemia, mutta projektit menevat suurinpiirtein omille hyllyilleen. Jarjestelin kuitenkin kaikki hyllyt uudelleen, ja roskiin lahti kassillinen paperia ja toinen mokoma muovia! Loysin myos syksyn mittaan kertyneita asiapapereita, jotka piti mapittaa silloin joskus. Sentin pinkka. Hyva etta tulivat vastaan, valissa oli muutama paperi joita olinkin jo etsinyt!

Ihana kuitenkin tietaa, etta ainakin yksi kaapeista on nyt siisti. Olisi hienoa, jos se talla kertaa myos pysyisi siistina, tavarat on niin paljon helpompi loytaa kun ne ovat paikoillaan. Ja kun "paikoillaan" viittaa samaan paikkaan joka kerta.




#25 Aloita uusi harrastus

En tullut ottaneeksi kuvaa todisteeksi tasta kohdasta, mutta aloitin eilen uuden harrastuksen, ensimmaisen neljaan vuoteen! Hankin yliopiston sporttikortin jo vuoden alusta, ja paatin ottaa osaa urheilukeskuksen kursseille. Loysin listasta monta kiinnostavaa, ja ilmoittauduin kolmelle kurssille kevaan mittaan. Eilen oli ensimmainen squash-tunti! En ole harrastanut saannollista liikuntaa sitten lukion, mika oli huomattavissa. Sinansa ihan yksinkertainen laji - lyo palloa seinaan ja takaisin parille - ei ollutkaan niin helppoa kuin muistin. Ihan alussa loin paljon huteja, mutta jo tunnin loppua kohden alkoi menna paremmin. Ehka se tasta!

Harrastin viela nelisen vuotta sitten aktiivista urheilua, monta kertaa viikossa. Nyt 45 minuutin leppea tunti oli tarpeeksi lihaskipujen tuottoon. Ihan hyva sinansa etta aloitin urheilun nyt enka 20 vuoden paasta, taivas varjele missa kunnossa kroppa olisi silloin ollut! Tahan mennessa kohta #25 on siis ollut suosikkini listan kohdista. Kevaan mittaan tulen viela osallistumaan toisille urheilukursseille, mutta niista sitten kun aika kay! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti