keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Puutarhurointia & urheilua

Parina viime paivana olen paaasiassa tehnyt kouluhommia, tyoskennellyt ja hoitanut juoksevia asioita ensi viikkoa varten, jolloin ensimmainen oikea harjoittelujaksoni alkaa. Jollain ilveella olen onnistunut tayttamaan kalenterini kokonaan, vaikka naennaisesti minulla pitaisi olla paljon vapaa-aikaa! Uusi suunnitteluprojektista vapaa rytmi kuitenkin miellyttaa minua, ja minulla on ollut paljon paremmin aikaa tehda muutakin kuin istua yliopistolla aamusta iltaan.

Maanantaina kavin noutamassa kaupasta viela lisaa siemenia, etta voin laajentaa farmiani. Sain kukkakaupasta ilmaiseksi pienia muoviruukkuja, ja innostuksissani jaoin kaikki vasta vaikka puoliksi itaneet siemenet jo omiin ruukkuihinsa. Laitoin osan yrteista terrakottaruukkuihin jotka itse ajattelin pitaa, etta voin antaa muoviruukkukasvit pois jos ylituotanto uhkaa. Kuvissa taimien uudelleenistutuksesta on kulunut kaksi paivaa, ja onneksi en rikkonut taimia kun ruhjoin niita uusiin ruukkuihin. Ensi kerralla jos malttaisi odottaa paremmin! Kunhan taimet kasvavat tarpeeksi, niin istutan uudet siemenet: ostin teeyrtteja ja kaiken maailman kasviksia, muun muassa chileja, tomaattia, lehtisalaattia ja kurkkua. Siemenet olivat halpakaupasta eurolla, joten saa nahda jos ne edes itavat.

 
 Pienoisfarmini muutti kasvihuoneisiin.

Kuvasta nakyy, etta kasvit ovat elossa niiden jakamisesta huolimatta!

Maanantaina aloitin myos toisen uuden harrastukseni. Koska pariin viime vuoteen en osannut loytaa aikaa urheilulle, ajattelin kokeilla jotain taysin uutta. Katsoin sporttikeskuksen lajilistat lapi, ja bongasin listalta tankotanssikurssin. Mikapa ettei, ajattelin, ja lahdin ennakkoluulottomana mukaan. Minulla ei ole mitaan tanssi- tai voimistelutaustaa, kun aikaisemmin harrastin todella erityyppista liikuntaa. Tankotanssi oli kuitenkin ihan positiivinen yllatys! Ensimmaisella tunnilla hiki tuli kuitenkin lahinna alkulammittelyssa, huomasin etta voimalihakset (vatsa-, selka-, kasi-...) olivat surkastuneet siita mita muistin niiden olleen viela nelisen vuotta sitten. Itse tunnilla harjoittelimme vain kolmea tai neljaa eri liiketta, jotka eivat sinansa olleet haastavia. Oli kuitenkin hienoa kokeilla erityyppista liikuntaa mihin on joskus iat ajat sitten tottunut. Taman tunsin ainakin seuraavana aamuna. Tiistain squash-treenien jalkeen kaikki lihakset olivat saaneet tasapuolisen kasittelyn.

Talla viikolla aloin myos kasaamaan yhta listani paakohdista: tavoitteenani oli, etta lukisin yhden oman alani kirjan viikossa, nyt kun minulla on todellakin aikaa sille. Hahmottelin pienen luonnoksen, ja jo parissa minuutissa kirjoja oli kertynyt paperille kolmatta kymmenta. Josko viikon loppua kohden alkaisi jo aloittelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti